Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، ساز و کار جدید دولت سیزدهم برای ساماندهی به نظام پرداخت یارانه‌ها که از آن به عنوان جراحی اقتصاد کشور یاد می‌شود تصمیمی بود که شاید سال‌ها قبل و در دولت‌های پیشین باید گرفته می‌شد اما حالا چند روزی است که در دولت فعلی اجرایی شده است و البته باید با دقت و نظارت بالایی اجرایی شود تا بتوان به نتیجه‌های مثبت در نظر گرفته شده رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این خصوص احمد نادری، نماینده مردم تهران و نائب رئیس کمیسیون انرژی در حساب توئیتری خود نوشت: «اگرچه مخالف جدی حذف ارز ترجیحی در این برهه بوده و بارها نیز در این خصوص هشدارهای لازم را داده‌ام، اما درشرایط فعلی بزرگ‌ترین مشکل و آسیب موجود را بر سر راه دولت، عدم اطلاع‌رسانی درست و تاثیرگذار می‌دانم. اقناع افکار عمومی قبل از اجرای تصمیمات کلان، برای حفظ امنیت روانی جامعه ضروریست.»

احمد راستینه، نماینده شهرکرد، بن و راستینه هم در توئیتی نوشت: «در حالی که بحران اوکراین امنیت غذایی جهان را به مخاطره انداخته و آمریکا با ایجاد گره‌های کور در مذاکرات وین به دنبال باج خواهی است، دولت با تمکین به قانون و با سرمایه اعتماد مردم، اصلاح ساختار اقتصادی را امروز آغاز کرد و مردم بزرگ ایران هوشمندانه با محبت و بصیرت همراهی نمودند!»

این نماینده مجلس در توئیت دیگری به سوءاستفاده دشمنان نظام از اجرای حذف ارز ترجیحی و تشویق مردم به اعتراض اشاره کرد و نوشت: «سلطنت طلب‌هایی که برای ترور حاج قاسم از ترامپ تشکر کردند امروز مدافع حقوق مردم ایران شده‌اند! مردم ما حق دارند از مسئولین پاسخ بخواهند واعتراض کنند که چرا باید ارز ترجیحی حذف شود، اما شما فرزند پهلوی ملعون شایستگی سخن درباره مردم غیور خوزستان، چهارمحال و بختیاری و لرستان ندارید!»

حجت اله فیروزی، نماینده مردم شهرستان فسا در مجلس یازدهم که عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی هم هست در چند توئیت متوالی نوشت: «مجلس شورای اسلامی و دولت محترم با یک جراحی بزرگ اقتصادی و با توزیع عادلانه یارانه ها در بین مردم، در تلاش هستند که یارانه‌ها به جای اختصاص به کالاها، مستقیماً به دست مردم برسد تا از مفاسد گسترده‌ای که بعلت قاچاق، رانت، احتکار و ویژه خواری در شبکه توزیع ایجاد می‌شود، جلوگیری گردد. با توجه به گسترگی این طرح مهم اقتصادی، قطعاً در شروع اجرای طرح، به جهت امور زیر ساختی ایراداتی در اجرا وجود خواهد داشت ولی دولت قطعاً ایرادات احتمالی طرح را مرتفع خواهد نمود و اجرای طرح بصورت فراگیر عملیاتی خواهد شد. مردم عزیز و شریف استان فارس نیز اطمینان داشته باشند که مجلس و دولت با رصد مستمر اجرای طرح، نواقص طرح را برطرف و اوضاع را به نفع مردم ساماندهی خواهد نمود. امید است با اجرای این طرح بزرگ اصلاح اقتصادی، گلوگاه های فساد و رانت، مسدود و شبکه توزیع که مهمترین نیاز حوزه خدمات اجتماعی به مردم است اصلاح گردد.»

حسین رجائی، نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی هم معرفی گرانفروشان در رسانه‌ها را به عنوان یک راهکار معرفی کرد و در فضای مجازی نوشت: «راه حل مقابله با  گران‌فروشی تعزیرات و جریمه مالی گرانفروشان نیست. این راه حل بی‌نتیجه است. چنانکه تا به حال نتیجه نداشته است‌. معرفی برندها و شرکت‌های متخلف در رسانه‌ها بهترین راه مقابله و برخورد با گران‌فروشی هست.»

ابعاد مختلف قانون واردات خودرو

مصوبه اخیر هیات دولت برای واردات خودروهای خارجی نیز واکنش مثبت بازار و کارشناسان را به دنبال داشته است. البته مافیای خودرو انحصارگران از این اتفاق راضی نیستند و تلاش می کنند راه ورود خودرو به کشور بسته شود. اما نمایندگان مجلس هم در این باره نظرات خود را در فضای مجازی مطرح کردند.

جلال رشیدی کوچی، نماینده مردم شریف مرودشت، ارسنجان، پاسارگاد که در چند توئیت به این مساله پرداخته است، ساعاتی قبل در حساب توئیتری خود نوشت:‌ «دیشب از وزارت صمت با بنده تماس گرفته شد، که بنظر می‌رسد در تصمیم جدید شرایط (خودروهای وارداتی) به شرح ذیل تغییر کرده است؛ ۱_حجم موتور بین ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ سی‌سی. ۲_سقف قیمت بین ۲۰ تا ۲۵‌هزار دلار. اگر این تغییرات صورت گرفته باشد، شاهد یک تصمیم عاقلانه‌ و منطقی‌تر هستیم. هر چند هنوز ایراداتی وارد است.»

‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏مصطفی طاهری، نماینده مردم زنجان و طارم هم در واکنش به خبر واردات خودرو نوشت: «با شنیدن خبر آزاد شدن واردات خودروهای خارجی و ذوق و شوق برخی دولتمردان و نمایندگان مجلس، بسیار متاثر شدم. نه اینکه بنده مخالف واردات باشم، بلکه به جای علاج بیماری برگشتیم به گذشته. با همت بیشتری به دنبال افزایش کمی و کیفی خودرو داخلی خواهم بود.»

سید مصطفی میرسلیم، نماینده مردم تهران هم که در سال‌های گذشته دستی در صنعت خودروسازی داشته است، بدون اشاره به خبر واردات خودرو و گلایه‌های رهبر معظم انقلاب و برخی مسئولان در باره کیفیت خودروهای داخلی در فضای مجازی نوشت: «ما موظفیم بکوشیم ضعف‌های خود را برطرف کنیم و می‌توانیم؛ شایسته نیست ضعف‌ها را بهانه کنیم برای دریوزگی از بیگانگان یا تبدیل شدن به بازار مصرف آنها.»

او در توئیت دیگری نیز به مشکلات معیشتی اشاره کرد و نوشت: «التهاب آفرینی با بهانه قراردادن مشکلات معیشتی امروز که ناشی از ٨ سال فرصت سوزی گذشته است، هدفی جز عقب انداختن تحول و اصلاحات اساسی که آغاز شده ندارد. بهوش باشیم در مقابل فتنه‌های منافقان داخلی و دشمنان خارجی.»

سیدجوادحسینی کیا، نماینده مردم سنقر و کلیایی و نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس هم در توئیتر خود نوشت: «با اصرار مجلس و پیگیری کمیسیون صنایع مجلس در گام اول مجوز وازدات خودرو  صادر شد وزارت صمت باید در آئین نامه اجرایی مجوز واردات خودروهای بین ۶ تا ۱۰ هزار دلار بدهد تا عامه مردم بتوانند از خودروها بهره ببرند با رفع انحصارگام بعدی نظارت بر کیفیت و در نهایت نظارت بر قیمت و بازار. با حذف ارز ترجیحی نظارت بر بازار بسیار جدی است. وزارت صمت و تعزیزات حکومتی نباید بگذارند القای قحطی و کمبود در جامعه به وجود بیاید و رانتخوران فضای جامعه ملتهب کنند اولویت دولت باید مردم باشد و دلالان را از دم تیغ بگذراند. عدالت تعارف بردار نیست و برخورد قاطع با مفسدان می‌طلبد.»

جلیل رحیمی جهان آبادی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و نماینده مردم تربت جام، تایباد، باخرز و صالح آباد هم درباره مصوبه واردات خودرو نظر خود را این طور در توئیتر منتشر کرد: «مصوبه دولت برای آزادی واردات خودرو، ارزشمند اما به شدت ناکافی است، هر تبصره‌ای در محدود سازی واردات خودرو، کمک به مافیا و رانت تولید وفروش انحصاری و گرفتن جان صدها هموطن و هدر رفت میلیون‌ها لیتر بنزین و ایجاد خسارت به منافع ملی است روند زیان ملت و اتلاف جان و مال آنها را متوقف کنیم.»

او همچنین در توئیت دیگری به وضعیت عرضه و تقاضا در بازار و تامین نیازهای مردم اشاره کرد و نوشت: «اقتصاد را نمی‌توان با « دستور وبگیر و ببند» و نرخ‌های دولتی اداره نمود. راز موفقیت اقتصاد در جهان، دوری از تنش‌های بی‌حاصل سیاسی، پیوستن به بازار آزاد، تنظیم قیمت‌ها با عرضه و تقاضا، ایجاد فضای شفاف رقابت و دادن حق انتخاب به  مشتری، از بین بردن  رانت و شکستن انحصار تولید و فروش است.»

گلایه از سرعت اینترنت تا عزت ایران در مذاکرات

سید محسن دهنوی، نماینده مردم تهران و عضو هیات رئیسه مجلس ساعاتی قبل به مساله بسته‌های اینترنتی و گران بودن آنها اشاره کرد و در توئیتر خود نوشت:‌ «افزایش چراغ‌خاموش نرخ بسته‌های اینترنت همراه، نارضایتی‌های ناشی از سرعت را دوچندان و هم‌وطنان را عصبانی کرده است. چرا پول‌پاشی‌های بی‌دلیل همراه اول را از جیب مردم جبران می‌کنید؟ وزیر ICT باید تضمین دهد که درآمدهای جدید اپراتورها، صرف توسعه زیرساخت‌ها می‌شود نه خرج اهداف سیاسی!»

مالک شریعتی، نماینده مردم تهران در مجلس هم سخنان رئیس مجلس را مورد توجه قرار داد و در حساب کاربری خود اینطور مرقوم کرد: «جمله کلیدی دکتر قالیباف در افتتاحیه نمایشگاه بین المللی نفت و گاز: مشکل اصلی صنعت نفت کشور ما، بیش‌تر از خام فروشی، خام اندیشی است.»

محمد کعب عمیر، نماینده مردم شهرستان‌های شوش و کرخه هم به حقوق کارگران و کارمندان نیروهای قراردادی نفت اشاره داشت و در توئیتر نوشت: «وزارت نفت یکبار برای همیشه مشخص کند نیروهای  قراردادی نفت مشمول قوانین اداره کار هستند یا کارمندان رسمی؟ ضروری است وزارت نفت این میراث بد بجا مانده از دولت قبل را پایان دهد و با اعمال افزایش حقوق اعلام شده  توسط شورای عالی کار، معیشت این قشر زحمتکش را سخت‌تر نکند.»

اردشیرمطهری، نماینده مردم گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون اجتماعی هم دیدار مسئول سیاست خارجی اروپا با مسئولان ایرانی در روزهای اخیر را مورد اشاره قرار داد و در توئیتر خود نوشت: «دیدار انریکه مورا معاون مسئول سیاست خارجی اروپا با علی باقری و سفر "شیخ تمیم" امیر قطر به عنوان واسط ایران و آمریکا به تهران، گویای توجه مذاکره کنندگان ما  به سه اصل "عزت، حکمت و مصلحت" در مذاکرات وین در راستای دستیابی به توافق خوب است.»

کد خبر 676223 برچسب‌ها خبر ویژه مجلس شورای اسلامی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: خبر ویژه مجلس شورای اسلامی نماینده مردم تهران مجلس شورای اسلامی واردات خودرو ارز ترجیحی خود نوشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۳۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش نوری قزلجه به احتمال بازگشت طرح صیانت به صحن مجلس /کسی با تمامیت خواهی و زیاده‌طلبی نمی‌تواند در این دوره رییس مجلس شود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، غلامرضا نوری قزلجه رئیس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس، در گفتگویی با جماران به تحلیل و ارزیابی انتخابات پشت سر گذاشته شده مجلس پرداخته است.

در ادامه بخشی از این گفتگو را می‌خوانید؛

با توجه به انتخاباتی که پشت ‌سر گذاشتیم؛ آمار آرای باطله با درصد بالا ما را بسیار شگفت‌زده کرد، ابتدا تحلیل شما در این‌باره چیست و چرا در این موضوع مسئولان ما به آن ۶۰ درصدی که به پای صندوق رأی نرفتند، نمی‌پردازند؟

انتخابات ۱۱ اسفند در تاریخ انتخابات‌های مجلس با کم‌ترین مشارکت و چیزی نزدیک به ۴۱ درصد برگزار شد و همان‌طور که اشاره کردید آراء باطله هم زیاد بود. می‌توانیم بگوییم کسانی که رأی دادند یک سوم جمعیت واجدین کشور بودند و دو سوم واجدین شرایط هیچ نامزدی را انتخاب نکردند. البته قابل پیش بینی بود و یکی از دلایل آن شرایط نامساعد اقتصادی و معیشتی مردم بود که بسیاری از مردم گله‌مند بودند و هستند. مورد دیگر، تنوع سیاسی نامزدها بود که در همه حوزه‌ها از تنوع سیاسی برخوردار نبودند. کما اینکه می‌بینیم در حوزه‌هایی که یک مقدار تنوع سیاسی بوده و طیف‌های متعددی حضور داشتند مشارکت بالا بود، ولی در حوزه‌هایی که این تنوع سیاسی نبود مشارکت پایین بود. یک دلیل عمده آن هم همین بود که باعث پایین آمدن مشارکت شد و این عدد مشارکت را برای این انتخابات رقم زد.

حدود ۴۰ درصدی که مشارکت کردند به هر حال به نظام کمک کردند ولی این نیست که حرفی ندارند یا بگویند همه‌چیز عالی و درست است، اما این‌ها هم حرفی برای گفتن و نظرات و مطالباتی دارند و حتما باید به آن توجه شود و آن ۶۰ درصدی که شرکت نکردند نیز مطالباتی دارند که باید به آن هم توجه شود و من معتقد هستم؛ نمایندگانی که احساس مسئولیت دارند طبق قانون اساسی و آن تکلیفی که دارند و حتی کسانی که رأی ندادند را نیز باید نمایندگی کنند و نماینده تمام ملت بودن وظیفه‌ی سنگینی است و من معتقد هستم که انتظارات از این مجلس بسیار است. به نظر می‌آید که شرایط زمانی این‌طور ایجاد می‌کند که تصمیمات، آرا و طرح‌ها و نظرات این مجلس برای جامعه مهم باشد و قطعا مورد توجه خواهد بود.

در چند روز اخیر بحثی بین مجلس و دولت شده است، دولت نسبت به نقدها بسیار معترض است. شما هم جز آن نمایندگانی بودید که نسبت به مشکلات منتقد بودید، این درگیری بین مجلس و دولت را چطور تلقی می‌کنید و آیا شما در دور جدید مجلس باز هم به راه خود ادامه خواهید داد؟

ما نماینده مردم هستیم و این کم‌ترین وظیفه یک نماینده است که صدای مردم و صدای موکلین خود باشد، این کم‌ترین وظیفه ما است که آن را نیز باید انجام دهیم و من معتقد هستم که مجلس یازدهم در نظارت بر دولت چندان موفق نبود، زیرا همان اول قافیه را با آن امضای نامه ۲۳۰ نفره برای آمدن رییسی باخت و خیلی جای نظارتی برای خود نگذاشت و عملا هم نتوانست آن اعمال نظارت لازم را به ‌طور جدی و عملی بر دولت داشته باشد و دولت هم در یک آسودگی خاطر در این فامیلی سیاسی با مجلس جلو رفت و طبیعی است در سیستم حکومتی مثل نظام سیاسی کشور ما در معامله و هماهنگی خارج از ضابطه مجلس و دولت آن کسی که ضرر می‌بیند مردم هستند.

چند روز دیگر انتخابات دور دوم را در پیش داریم و انتظار چندانی نیز برای مشارکت مردم وجود ندارد، برخی هم معتقد هستند که لیست تهران کاملا مشخص است. نظر شما در این باره چیست؟

چون مرحله دوم است و تعداد نامزدها محدود است به نوعی فرمایش شما صادق است ولی من می‌خواهم از یک منظر دیگر نگاه کنم که حتی در بین دو شخص خیلی نزدیک به هم باز می‌شود تفاوت‌ها را احساس کرد. باید از تجربه مرحله اول و آن بخش های دارای مشارکت بالا تجربه‌ کسب کنیم، چرا که شاهد بودیم در زمانی که مشارکت مردم بالا بوده، معمولا افرادی انتخاب شده اند که به مردم نزدیک هستند.

لذا از این‌جا نتیجه می‌گیریم که درحوزه‌های باقی‌مانده هم اگر مردم پای صندوق‌های رأی بیایند، احتمال اینکه نیروها و نمایندگان بهتری بتوانند به مجلس راه پیدا کنند وجود دارد. نظر من این است که باید در بین همین افراد محدودی که برای مرحله دوم باقی مانده‌اند، ببینیم کدام یک به دنبال نمایندگی واقعی مردم هستند، یعنی این می‌تواند خیلی مفید و کارسازباشد.

امروز در اظهارات خود آن‌ها نیز به راحتی می‌توان فهمید که کدامیک درک و فهم درستی از مشکلات جامعه ومعضلات کشور و دغدغه مردم را دارند. معتقد هستم که خارج از آن دسته‌بندی‌های سیاسی باید ببینیم چه کسی دغدغه‌ی ایران و مشکلات مردم و قصد نمایندگی مردم را دارد، به نظر من با این معیار می‌شود باز انتخاباتی را انجام داد، انتخاب‌هایی را داشت که می‌تواند به تقویت مجلس کمک می‌کند و عرض کردم این‌ها در اظهارات یا در حمایت‌ها به راحتی مشخص است. افرادی که متکی به حمایت نهادهای مختلف و کانون‌های قدرت هستند، قدرت چه در بحث مالی چه در بحث سیاسی یا قدرت سخت، آن‌هایی که خیلی به این نهادهای رسمی و غیررسمی کانون‌های قدرت متکی هستند، مطمئنا نمی‌توانند نمایندگی مردم و ملت را در مجلس داشته باشند و مدیون همان کانون‌ها هستند و مسائل و مشکلات اقتصادی و سیاسی آنان را هم پیگیری خواهند کرد.

ولی آنانی که دغدغه مردم را دارند و می‌خواهند نماینده مردم باشند و حرف آنان را بزنند، می‌توان از بین آن‌ها انتخاب‌هایی را انجام داد که برای مجلس کمک ‌حال شود. نماینده مردم باید حرف مردم را بزند در یک ساختار درست وظیفه‌ی هر کسی تعیین شده است و وظیفه نماینده مجلس و مردم نیز این است که مسائل، مشکلات، دغدغه‌ها و حرف‌های مردم را در مجلس بزند و آن‌ها را پیگیری کند، در مجلسی که محل تجلی اراده ملت است باید دنبال حل و فصل مشکلات مردم و به کرسی نشاندن خواسته‌های مردم بود و این‌ها باید سرلوحه کار نماینده باشد.

مجلس دوازدهم را چطور می‌بینید؟
من خیلی به مجلس دوازدهم بدبین نیستم، علی‌رغم این مشارکت و حضور یک سری چهره‌های رادیکال تا حدودی خوشبین هستم، به یک شرط و آن هم رعایت اخلاق حرفه‌ای است. و این تنوع نسبی سیاسی که ایجاد شده و درغالب فراکسیون‌های مختلف می‌خواهد شکل بگیرد، اگر اخلاق حرفه‌ای نمایندگی رعایت شود و هر کدام از طرف یکدیگر به رسمیت شناخته شود، که وهله اول نیز همین است، به نظر من می‌تواند در خیلی از حوزه‌ها موفق شود.

مجلس محل تضارب آرا و گفت‌وگوهای عالمانه و حکیمانه است، اگر این اتفاق بیفتد همین اختلاف‌نظرها و اختلاف سلیقه‌ها می‌تواند به پخته‌تر شدن طرح‌ها و لوایح و تصمیماتی که از این مجلس بیرون می‌آید کمک کند. ولی اگر به سمت بداخلاقی‌ها و حواشی کشیده شود می‌تواند به پرحاشیه‌ترین مجلس بعد از انقلاب هم تبدیل شود.

آیا ما می‌توانیم در دور بعدی مجلسی متشکل از مستقلین، اصولگرایان معتدل و تعداد اندکی از اصلاح‌طلبان رادر کنار هم ببینیم و یک فراکسیون تشکیل دهند؟

مستقلین، اصولگرایان معتدل و اصلاح‌طلب؟ بله، چنین بنایی داریم. ان‌شاالله امیدوار هستیم که این اتفاق مهم بیافتد و اقدامات اولیه آن هم صورت گرفته است. این اراده وجود دارد و جلساتی هم در این حوزه داشته‌ایم وخیلی هم امیدوارکننده است.

درمورد ریاست مجلس پیش‌بینی شما چیست؟ آیا ما می‌توانیم دوباره محمد باقر قالیباف را بر مسند ریاست مجلس ببینیم؟

به نظر من کمی برای قضاوت کردن و پیش‌بینی زود است، چون یک عده به‌طور جدی کار می‌کنند که رقابت بین چند نفر و غیررقابتی باشد. هر اتفاقی که در روزهای آتی خواهد افتاد، بر روی اینکه چه کسی رییس مجلس شود تأثیرگذار است. ولی قطعا کسی می‌تواند ریاست مجلس را برعهده بگیرد که مثل مجلس یازدهم اکثریت و هماهنگ نیست، یک اختلاف نظرها و اختلاف سلیقه‌هایی در طیف‌های سیاسی همراه هم وجود دارد که ایجاب می‌کند تا یک مدل جدیدی برای مدیریت مجلس ایجاد شود.

به نظر من کسی موفق خواهد شد که بتواند یک جلب مشارکتی از این تنوع‌های فراکسیونی و جریان‌های فکری در مجلس نسبت به عدد و سهم آن‌ها درست کند و یک هیات رییسه نماینگر این جمع را منصفانه و عادلانه بچیند، هر کسی این هنر را داشته باشد به نظر من می‌تواند ریاست مجلس را برعهده بگیرد ولی کسی با تمامیت خواهی و زیاده‌طلبی نمی‌تواند در این دوره رییس مجلس شود.

برخلاف آن ترکیبی که در مجلس یازدهم با آن رو به رو شدیم، آیا مجلس دوازدهم می‌توانیم متفاوت ببینیم؟

بله، همه‌چیز ممکن است. با توجه به این عدد فراکسیون‌های مختلف مجلس همه این‌ها محتمل و امکان‌پذیر است

شورای نگهبان درمورد لایحه حجاب و عفاف گفت که ما هنوز سر حرف خود هستیم و ایرادات به جا است، در این صورت این لایحه به مجلس آینده می‌آید و چرا این لایحه پرسروصدا چرا به نتیجه نمی‌رسد؟

چون مبانی آن درست نبود. اگر به خاطر داشته باشید چند ماه قبل که در مجلس مطرح شد و من مخالفتم را با اصل ۸۵ شدنی آن اعلام می کردم، به محتوای آن هم اشاره کردم و یک سری ایراد و اشکالات اساسی در مبانی آن لایحه وجود دارد.البته آدم نمی‌تواند بگوید «لایحه»! چون ۹ ماده ی آن ۷۰ ماده شده است، یعنی اضافه و در حقیقت تبدیل به «طرح» شده است! اما از طرفی هم نمی‌توانیم بگوییم طرح، چون اگر دولت یا قوه قضاییه این لایحه را قبول ندارند می‌توانستند آن را پس بگیرند؛ یعنی یک چیزی آن وسط مانده که نه لایحه است و نه طرح! نه آنقدر دولت و قوه قضاییه دنبال آن هستند که آن را به عنوان یک لایحه حمایت کرده و جلو ببرند و نه آنطور مخالف هستند که بگویند ما ۹ تا ماده نوشته بودیم، چرا آن را ۷۰ ماده کردید و ما این را قبول نداریم، پس می‌گیریم و دوباره خودمان چیز دیگری را تقدیم می‌کنیم.

این لایحه از نظر مبانی ایراد و اشکالاتی زیادی دارد؛ چه از نظر شرعی و چه از نظر حقوقی. به طور بلاوجه هزینه خیلی زیادی را به بخش دولتی و مقدار قابل توجهی هم به بخش خصوصی تحمیل می‌کند. فلذا همان‌طور که قانون شدن این لایحه امروز دچار مشکل شده، بعد از چند ماه این همه رفت و برگشت، نمی‌تواند به قانون تبدیل شود. طبیعتا اجرای آن در جامعه از این هم خیلی سخت‌تراست و قابلیت اجرایی ندارد و از آن مواردی است که هم می‌تواند قانونگذاری را لوث کند و هم می‌تواند ارزش‌ها را در جامعه لوث کند و امیدوار هستیم که برای آن یک تدبیر اساسی بیندیشند. م

به این رفت و برگشت‌ها امیدوار هستم، هنوز امیدوار هستیم که این را اصلاح و درست کنند، کلا لایحه در مبانی خود یک سری سستی‌ها و مشکلاتی دارد که جمع کردن آن سخت است و سنگ بنای آن درست نیست.

در حالی که لایحه حجاب و عفاف به نتیجه نرسید است و فراجا زیر نظر وزارت کشور اقدام به اجرای «طرح نور» می‌کند، این امکان وجود دارد که در روز جمعه در انتخابات صداوسیما خانم‌هایی کم حجاب و یا بی حجاب را نشان دهد. آیا این اقدامات دوگانه مسئولان نیست؟

این رفتارهای دوگانه به نظر من بازی با ارزش‌های دینی است و این نوع رفتارها نه تنها دین مردم را تقویت نمی‌کند، بلکه پایه‌های آن را سست می‌کند و دین‌باوری را در جامعه تضعیف می‌کند. این نوع برخورد با یک ارزش و یک موضوع شرعی به نظر من یک به‌هم ریختگی ذهنی را حداقل در جوانان ایجاد می‌کند که درست کردن آنکار آسانی نیست. در حوزه ارزش‌ها و مسائل دینی، دینداری و دین باوری نگاه مکانیکی قانونگذاری جواب نمی‌دهد که هیچ، بلکه اثر عکس نیز خواهد داشت. اما برای یک زندگی اجتماعی و یک زیست عفیفانه که اجماع عمومی و ملی برای آن فراهم است می توان قانون نوشت و اجرا کرد.

آیا قرار است در هفته آخر مجلس یازدهم از طرح صیانت صحبتی ‌شود؟

من چیزی نشنیده‌ام، صحبت طرح صیانت نمی‌تواند مطرح شود، چون دو سال قبل آخرین جلسه طرح صیانت گذاشته شد و به نتیجه‌ای نرسید و تمام شده است و بعد از آن جلسه رسمی نداشت؛ چون طبق آیین‌نامه آن باید پخش علنی می‌شد و همه مردم هم در جریان قرار می‌گرفتند که چه تصمیمی می‌گیرند که این اتفاق هم نیفتاده و من دلیلی نمی‌بینم که آن را مطرح کنند، و آخرین تصمیم این کمیسیون برای تصویب کلیات در یک جلسه‌ غیرقانونی و خلاف آئین نامه بود که آن هم بعد از تذکر بنده رسما منتفی شد. و دیگر بعد از آن هیچ اتفاقی به‌طور رسمی برای آن نیفتاد.

خیلی‌ها تلاش کردند و جلساتی را گذاشتند، ولی هیچ جلسه‌ای به حد نصاب نرسیده بود. هیچ جلسه‌ای مطابق آیین‌نامه داخلی کمیسیون مشترک که پخش مستقیم از الزامات اساسی آن است، اتفاق نیفتاده. پس بنابراین، کسی نمی‌تواند بگوید که در این کمیسیون تصمیمی گرفته شده که تازه آن را هم به صحن بیاورد و برای مدت زمان آن رای بگیرد.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904046

دیگر خبرها

  • توسعه فیبر نوری در اولویت کاری دولت است
  • سرعت اینترنت باید روز به روز افزایش یابد
  • رئیسی: افز‌ایش سرعت اینترنت در اولویت کار دولت قرار دارد
  • برای آزادی سه گروگان، می‌خواهم وارد مجلس شوم /به هیچ وجه از مجلس خودرو نخواهم گرفت
  • وزیر ارتباطات: اینترنت به سرعت نور می‌رسد / امیدوارم تا پایان سال، چند برند جدید موبایل ایرانی داشته باشیم
  • کدام نماینده مجلس ۱۴۰ سکه گرفته است؟
  • ورود دادستانی برای تعیین تکلیف ۳۳۰۰ خودرو خارجی معطل در گمرک شهید باهنر
  • نماینده مجلس: با فروش فیلترشکن به مردم یاد دادیم که می‌توانند خلاف کنند
  • واکنش نوری قزلجه به احتمال بازگشت طرح صیانت به صحن مجلس /کسی با تمامیت خواهی و زیاده‌طلبی نمی‌تواند در این دوره رییس مجلس شود
  • این نماینده زن مجلس متولد سال ۱۳۶۵ است /کدام نمایندگان زن دهه شصتی هستند؟